Όλο και περισσότερο η ταπετσαρία έχει αρχίσει να μπαίνει δυναμικά στη ζωή μας ξανά. Παλιότερα ήταν αρκετά διαδεδομένη ωστόσο κάποια στιγμή επήλθε κορεσμός! Θεωρήθηκε ‘ μπαναλ’ και όσο και αν λατρεύτηκε τις δεκαετίες ΄60-΄70 αποκαθηλώθηκε πολύ γρήγορα μεχρι και πριν από μερικα χρόνια που άρχισε να κάνει  δειλά δειλά την επανεμφανισή της.

   Η ταπετσαρία είναι ένα καθαρό προιόν που τοποθετείται αλλά και αφαιρείται πλέον εύκολα.Είναι ένας πολύ γήγορος τρόπος για να μπορέσει κανείς να αλλάξει εντελώς έναν χώρο (επαγγελματικό, προσωπικό) με χαμηλό κόστος και να δημιουργήσει μια βάση για να τον ανανεώσει εντελώς

   Καταρχάς θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας την ποιότητα του τοίχου στον οποίο θέλουμε να προσαρμόσουμε την ταπετσαρία. Ένας λέιος τοίχος μπορεί να επενδυθεί με λεία ταπετσαρία ή ακόμα και με χαρτί με μεταξένια ή γυαλιστερή υφή. Αν όμως ο τοίχος δεν είναι σε καλή κατάσταση τότε θα πρέπει να επιλέξετε μια ταπετσαρία με ανάγλυφη υφή.

   Ένα είδος ταπετσαρίας είναι οι χάρτινες. Είναι οι πιο διαδεδομένες και διατίθενται σε χιλιάδες μοτίβα και αποχρώσεις.

   Ένα άλλο είδος είναι οι ταπετσαρίες βινυλίου. Επισης μπορείται να τις βρείτε σε πληθώρα σχεδίων και χρωμάτων. Καθαρίζονται πολύ ευκολα με ένα βρεγμένο πανί και τοποθετούνται αλλα και αφαιρούνται πανεύκολα.

   Οι ταπετσαρίες αλουμινίου είναι επικαλυμμένες  με μια λεπτή, μεταλλική , ελαστική ταινία. Είναι οι ταπετσαρίες που θα φωτίσουν κάθε χώρο για αυτό είναι ιδανικές για σκοτεινά δωμάτια χωρίς πολλά παράθυρα. Σε τοίχους που υπάρχουν ατέλειες στο σοβάτισμα ή δεν είναι ίσιοι καλύτερα να αποφεύγονται γιατί θα φανούν ακόμα περισσότερο οι ατελειές τους.

   Από την άλλη οι ταπετσαρίες με ξύλινο εφέ είναι ιδανικές για τοίχους με ατέλειες. Δημιουργούν ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο χώρο και είναι αρκετά ενδιαφέρουσες.

Τέλος οι ανάγλυφες ταπετσαρίες έχουν ένα ανάγλυφο μοτίβο σε όλη τους την επιφάνεια. Πολλές φορές δίνουν ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα και ο χώρος που τοποθετούνται φαίνεται πιο γεμάτος. Καθαρίζονται δυσκολότερα και φθείρονται πιο εύκολα.

   Αν λοιπόν είστε σε φάση αλλαγής ή ανανέωσης τολμήστε να ντύσετε τους τοίχους σας με χρώματα και σχέδια διαφορετικά και πρωτότυπα. Εύκολα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και γρήγορα.  Γιατί τελικά μόνο ζώντας σε έναν χώρο ανακαλύπτουμε τις πραγματικές ανάγκες του, οι οποίες στην ουσία δεν διαφέρουν από τις δικές μας.

                    Σύμβουλος Διακόσμησης
                        Σουσούρα Ευτυχία